5 - 6 personen
1,3 kg schaapsvlees met been
Groenten:
Kruiden:
Bereiding:
Olijfolie (5 à 6 soeplepels) in de tajine (aarden kom) of in een braadketel. Het vlees lichtjes bruinen. Meng alle kruiden samen en meng deze onder het vlees. Leg de in repen gesneden wortelen en rapen erover + de geweekte krenten. Overgiet dit alles met de ½ tas bouillon en bestrooi het geheel met de fijngehakte peterselie.
Laat dit alles ongeveer 1 uur stoven.
Voeg dan de fijngehakte uien toe en de in repen gesneden courgettes en aubergines en laat nog een ¾ uur verder sudderen. Voeg ook maar de ¼ opgelegde citroen toe. Als je geen opgelegde citroen klaar hebben kan je dit ook vervangen door ¼ of 1/8 verse citroen.
Daarna voeg je er de in parten gesneden tomaten aan toe en laat rustig verder sudderen.
Let wel dat het geheel niet kookt maar suddert. Als je het doet op houtskool zorg er dan voor dat het een rustig vuurtje is. Roer af en toe het geheel eens om zodat de smaken zich goed vermengen.
Ik laat alles toch wel een goeie 4 uur sudderen om de volle smaak te hebben en dan zijn de kruiden ook goed doordrenkt alsook alle andere smaken.
Je kan dit serveren met couscous, rijst of met brood